İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Android 4.4 Lezzet Konusunda Önceki Sürümleri Aratmıyor

İlk Android’den beri hep tatlı isimleriyle sunulmasına alışık olduğumuz Android kullanıcıların karşısına bu kez küresel bir çikolata ismiyle çıkacak…

KitKat’ın web sitesinden anlaşılan; Google ve İsviçre’nin ünlü çikolata üreticisi Nestle arasındaki isim işbirlikteliği uzun süre önce planlanmış. Özenle hazırlanmış KitKat web sitesinde, Android’in 4.4 sürümüne ve KitKat’ın 4 parçalı oluşuna ithafen ürün KitKat 4.4 olarak sunuluyor. Bu lezzetli çikolatanın web sitesindeki menüler ise bir gıda maddesi için pek alışık olmadığımız cinsten; dizayn, donanım, aksesuarlar, kullanıcı deneyimi ve teknik özellikler gibi başlıklardan oluşuyor.

BBC’nin haberinde yer alan detaylara göre; alfabetik olarak sıralanan sürümlerin en sonuncusu K harfi ile başlamak zorundaydı. Bir süre önce Key Lime Pie olacağı gayri resmi bir şekilde duyurulmuş olsa da KitKat’ın Google ofisindeki popülaritesi ağır bastı ve Android 4.4 KitKat ismini aldı.

Yine BBC’nin haberine göre; 2012 Kasım ayı sonunda Nestle’nin İngiltere’deki reklam ajansını arayan ve yeni sürüme KitKat ismini koymayı öneren Google’ın işbirliği talebi, kısa bir video konferansın ardından 24 saatte anlaşmaya dönüştü. Şubat ayında Barcelona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde ise Nestle ile Google arasındaki anlaşma resmiyete dökülerek, sözleşme imzalandı. Sözleşmedeki parasal şartları merak edenlere hemen söyleyelim; taraflar birbirlerine herhangi bir maddi ödemede bulunmayacaklar.

Çok yakında sunulacak Android 4.4 ile gelecek güncellemelerin de adı gibi lezzetli olmasını bekliyoruz.

ÖNCEKİ ANDROID SÜRÜMLERİNİN İSİMLERİ SIRASIYLA ŞÖYLEYDİ

Android 1.5- Cupcake
Android 1.6- Donut
Android 2.0- Eclair
Android 2.2- Froya
Andorid 2.3- Gingerbread
Android 3.0- Honeycomb
Android 4.0- Ice Cream Sandwich
Android 4.1- Jelly Bean
Android 4.4- Kitkat

Android 4.4 KitKat tanıtım videosu:

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın