İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Seyahatinizi Kolaylaştıracak En İyi 5 Mobil Uygulama

Gerek web gerekse mobil teknolojilerin en çok etkilediği alanların başında hiç şüphesiz seyahat endüstrisi geliyor.

En başta hava yolları devamında ise kara ve denizden yapılan tüm taşımacılık şirketlerinin yöneldiği mobil uygulamalar, internette de paralel olarak geliştiği üzere ulaşım imkanı sağlayan farklı şirketleri bir araya getiren uygulamaların doğmasına neden oldu. Bu uygulamalar, kullanıcılara farklı rotaları görebilme, fiyat karşılaştırma gibi imkanlar sunarak son yıllarda oldukça popüler hale geldi.

Birçoğu webte başlayan ve akıllı cihaz uygulaması olarak da aynı başarıyı gösteren en iyi 5 uygulamayı sizin için derledik.

CepYol


2013 Turizm Teknolojileri Zirvesi’nde En İyi Mobil Uygulama Ödülü alan CepYol; otel, uçak, araç kiralama ve otobüs biletlerini mobil cihazlara taşıyor.

Uygulama; yurt içi ve yurt dışı uçak bileti ve otobüs biletlerini kolayca alabilmeye imkan tanırken otel rezervasyonu ve araç kiralama opsiyonları ile bir kişisel seyahat acentasına dönüşüyor.
CepYol; Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Jet, Sun Express, Atlas Jet, SunExpress, KLM, Lufthansa, Delta, Qatar, Air France, Olympic Air, Alitalia, Royal Air, Condor, British, Aerosvit, Emirates, Etihad ve Gulf Air gibi 800 ü aşkın hava yolları firması ve uçak seferleri ile uçak bileti sorgulama ve satın alma hizmetine iTunes ve Google Play Store’da devam ediyor.

İndirmek İçin: Google Play – iTunes

Bavul.com

Bavul.com uygulaması; Türk Hava Yolları, AnadoluJet, KLM, Lufthansa, Delta, Qatar, Air France, Olympic Air, Alitalia, Royal Air, Condor, British, Aerosvit, Emirates, Etihad ve Gulf Air gibi birçok hava yolu ile entegre olarak çalışarak seyahat etmeyi kolaylaştırıyor. Uygulama ile Türkiye ve tüm dünyadan uçak bileti sorgulanabilmesi yanında rezervasyon, satın alma, kesinleştirme işlemleri yapılabilmekte. THY ve Anadolu Jet uçuşları için Online Check in imkanı sunan Bavul, uçakların konumlarını anlık olarak bildirme özelliğiyle de öne çıkıyor.

İndirmek İçin: Google Play iTunes

Skyscanner 

Skyscanner özellikle yurt dışında çok popüler bir mobil seyahat portalı. Birkaç sene önce Türkçe arayüzle com.trli domaininde faaliyet göstermeye başlayan şirketin mobil uygulaması da seyahat sektörünün liderlerinden biri olmanın hakkını veriyor.

Skyscanner, 1000’den fazla düşük maliyetli ve tarifeli havayolu şirketini 1.000.000’in üzerinde rota için karşılaştırma imkanı sunan küresel bir uygulama olarak tüm dünyada kullanılıyor.

İndirmek İçin: Google PlayiTunes 

TripAdvisor

Temelde bir yer imleme ve sosyal paylaşım platformu olarak çalışmaya başlayan TripAdvisor mobil uygulaması ile de kullanıcıların beğenisini kazandı. Tripadvisor Facebook entegrasyonuna paralel olarak kullanıcı sayısında önemli artış sağlamıştı. Kullanıcıların bulundukları yerler için yorum yapabilmesi özelliği baştan beri bulunan uygulamadan mobil uygulama ile seyhahat tarifeleri incelenebiliyor ve bilet satın alınabiliyor.

TripAdvisor’da bulunan milyonlarca seyahat eden yorumu, anı fotoğrafı ve haritalar ile sadece en iyi uçuş fırsatını, en iyi otelleri, en iyi restoranları bulmak mümkün hale geliyor Üstelik kullanıcılar da kendi yorumları ile kolaylıkla  TripAdvisor’a katılabiliyorlar.

İndirmek İçin: Google Play – iTunes 

MapsWithMe Pro

MapsWithMe; Google Maps, Yandex Haritalar, Apple Maps ve bunlarla entegre çalışan onlarca harita uygulaması içinden farklı özellikleriyle sıyrılıyor. En dikkat çekici özelliği “tamamen offline kullanılabilme” olan MapsWithMe yabancısı olduğunuz bir bölgede seyahat ederken, yolunuzu ararken veya otel, restoran bulmaya çalışırken imdadınıza yetişecek.

Klasik GPS teknolojisini de barındıran uygulamanın diğer bazı özellikleri ise şunlar; kategorilere göre arama yapabilme, yer imleri oluşturabilme- paylaşabilme ve e-posta veya sms ile konum iletebilme.

İndirmek İçin: Google Play – iTunes

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın