İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sağlık Sektörü Mobil Teknoloji Kullanımını Artırıyor

research2guidance.com’un Küresel Mobil Sağlık Raporuna göre Mobil Sağlık Uygulamaları pazarı 2017’de 26 milyar Dolara ulaşacak.

2013- 2017 arasına projeksiyon tutan rapora göre; iOS platformunun büyük mobil sağlık uygulaması yayıncıları ABD’de 3 milyon ücretsiz 300.000 adet de ücretli indirilmiş uygulamayı yönetiyorlar. Sadece bu sayılar sağlık sektörünün ve mobil kullanıcıların uygulama kullanım eğilimlerinin büyüklüğünü gözler önüne sererken, uygulamalar içinden %15’inin sağlık sektörü “çalışanlarına” yönelik olması ise dikkat çekiyor.

Apple Store ve diğer market placeler toplandığında 97.000 adet mobil sağlık uygulaması kullanıma sunulmuş durumda. Bunlardan %42’sini ücretli uygulamalar geri kalanını ise ücretsiz uygulamalar oluşturuyor.

Rapordan çıkan bir diğer istatistik ise; tüketicilerin duyduğu ilgiye karşın gelecek 5 yıl içinde toplam mobil sağlık gelirlerinin % 9’unun indirme ücretlerinden karşılanacak olması. Mobil uygulamalardan yapılacak cironun % 84’ünün sensörler gibi ilgili ürün ve hizmet satışlarından sağlanacağı öngürülüyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın