İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mobil Pazarlama Uygulaması “Yandex Metrica for Apps” Yayında

Yandex’in dijital istatistik ve analiz toolu Yandex Metrica‘nın mobil uygulama istatistiklerini ölçen versiyonu Metrica for Apps adıyla kullanıma sunuldu.

Google Analytics alternatifi Yandex Metrica uzun süredir web istatistiklerini ölçmek için kullanılıyordu. Yandex, Metrica altyapısı üzerinde fakat akıllı telefon ve tabletlerde kullanılan uygulamaların verilerini ölçen Metrica for Apps ile mobil pazarlama dünyasına yeni bir ürün sunmuş oldu.

Metrica for Apps pazarlama profesyonellerine özetle şunları ölçme imkanı veriyor: Uygulamanın kırılma raporları, kullanıcının ülkesi, kullandığı uygulamanın versiyonu, kullandığı işletim sistemi versiyonu, kullanılan cihazın telefon mu yoksa tablet mi olduğu, modeli, cihazın üretici bilgileri, ekran çözünürlüğü, kullanılan dil, hangi mobil servis sağlayıcı ile çalıştığı, bağlantı türü ve kullanıcının oturum bilgileri.

Ekran Görüntüleri

  • Yandex Blog’ta yayınlanan aşağıdaki ekran görüntüsünde; Londra ve San Fransisco’da, Samsung Galaxy S4 cihazdan, gün bazında uygulamanın 1.01 versiyonunu ücretle satın alan kullanıcılar görülebiliyor.
  • Bu ekran görüntüsünde ise ABD’de bulunan ve yine uygulamanın 1.01 versiyonu üzerinde 30- 60 dakika zaman geçiren kullanıcıları görmek mümkün.
  • Uygulamanın cihaz tiplerine göre haftalık bazda çökme oranı.
  • Örnek uygulamaya ait 1.02 versiyonunun Almanya’daki tabletlerdeki çökme sayısı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın