İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Flash’tan HTML5’e Yaratıcı Programatik Reklamcılık

İnanması güç olsa da, bazı dijital pazarlamacılar için aynı reklamın 100 farklı varyasyonu artık yeterli olmuyor. Bu durum “yaratıcı programatik reklamcılık” olarak adlandırılan sistemlerin öne çıkma sürecini hızlandırmakta.

Her ne kadar yaratıcı ve programatik kelimeleri yan yana çok uyumsuz görünse de bu iki kavram arasındaki köprü çoktan oluşmuş durumda. Dijital reklam dünyası tarafından uzun zamandır beklenen Flash’tan HTML5’e geçiş neredeyse tamamlanmış durumda ve Amazon.com gibi sektör devlerinin HTML5’e geçiş konusundaki yatırımları yakından izlenmekte.

HTML5 ile yapılan reklamların masaüstü ve mobil kullanımda Flash ile yapılanlara kıyasla çok daha iyi çalışması ve kampanyaların dağıtılabilirliğini yaklaşık %50 oranında artırması pazarlamacıların yaratıcı programatik reklamlar kullanma motivasyonunu artırmaktadır.

Öte yandan; PaperG, Persio ve Spongecell gibi programatik platform yöneticilerinin yaratıcı programatik reklamcılık konusundaki başarılı kampanyaları birçok büyük markaya ilham kaynağı olmuş ve dikkatleri bu alana çekmektedir.

İnteraktif Reklamcılık Bürosu’nun genel müdür yardımcısı ve IAB Teknoloji Laboratuvarı Genel Müdürü Scott Cunningham, yaratıcı programatik reklamcılık teknolojisi hakkındaki görüşlerini: “Flash sayesinde 10 farklı yol ile 10 farklı yaratıcı içeriği kullanma ve böylece reklamın yaklaşık yüz farklı varyasyonuna sahip olma şansı vardı. HTML5 ise farklı hedefler ve farklı parametreler için dinamik olarak farklı içerikler kullanma imkanı sunuyor. Bu durum, üretim için de finansal açıdan çok daha verimli olmakta.” şeklinde açıklamıştır.

PaperG CEO’su Victor Wong çalışma alanlarını:“Bizim odaklandığımız ve benim programatik yaratıcılığın vaadi olduğunu düşündüğüm şey; Oracle’ın BueKai’de yaptığı gibi veri yönetim platformları tarafından oluşturulan yüzlerce ve binlerce içeriği yine yüzlerce ve binlerce takipçi kitlesi ile eşleyebilmektir.”şeklinde özetliyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın