İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dikkat Çekici 10 Mobil Belediye Uygulaması

Türkiye’de kamu kurumları arasında mobil uygulamalara en çok ilgi gösterenin belediyeler olduğu rahatlıkla söylenebilir. Artık toplam hizmet anlayışının kaçınılmaz bir parçası olan mobil  uygulamalar; şikayet iletmekten vergi ödemeye, kültür sanat faaliyetlerini takip etmekten trafik yoğunluğunu anlık görebilmeye kadar birçok konuda hayatımızı kolaylaştırıyor.

Bu yazımızda en işlevsel ve en çok kullanılan mobil belediye uygulamalarını sizin için seçtik.

Bize önereceğiniz mobil belediye uygulamasını siz de yorum kısmına ekleyebilirsiniz.

İBB CepTrafik 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ilkini 2008’de sunduğu ve zaman içinde birçok geliştirme alan uygulaması, tüm kamu kurumlarının uygulamaları arasında en fonksiyonel olanlardan birisi. Trafiğin ne zaman nerede kilitleneceğini tahmin edemeyen milyonlarca İstanbullu’nun yardımına kaşuyor.

İBB Cep Trafik uygulaması Java desteği olan tüm cihazlarda çalışıyor.

İndirmek için: iPhone/iPad – Android

İBB BeyazMasa

Lokasyon bazlı gelişmiş bir uygulama olan İBB Beyaz Masa ile bulunduğunuz yerden herhangi bir şikayetinizi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iletmeniz ve cevap almanız mümkün hale geliyor. Uygulamanın bir diğer güzel özelliği ise; harita üzerinde belirleyeceğiniz bir bölgede 10 km çap içinde yazılmış şikayetleri okuma imkanı buluyor olmanız. Uygulama ile yapılan şikayetlere video, resim ve ses dosyaları eklemek de mümkün.

İndirmek için: iPhone/iPad – Android

Kadıköy Belediyesi

Kadıköy Belediyesi Mobil Belediyecilik uygulaması ile mobil telefonlardan; Kadıköy Belediyesi ile ilgili güncel haberlere, etkinliklere, kent rehberine, güncel ihalelere ve diğer bilgi servislerine ulaşabiliyor.  Uygulamanın e-belediye menüsü sayesinde vergi borcu sorgulaması ve ödemesi yapılabilirken, Belediye’ye iletilmek istenen şikayetler ulaştırılabiliyor.

İndirmek için: iPhone/iPad – Android

Beşiktaş Belediyesi

Beşiktaş Belediyesi’nin uygulaması da kullanıcıların en çok indirdiği belediye uygulamalar arasında yer alıyor.

Uygulamada; belediye başkanının duyurlarını okuyabilmek yanında, kullanıcıların istek ve şikayetlerini belediyeye gönderebilmeleri, sicil sorgulama ve vergi ödeme gibi işlemlerini yapabilmek mümkün. Beşiktaşla ilgili haberler, etkinlikler, önemli kurumların telefonları ve Beşiktaş foto galerisi ise uygulamanın diğer özellikleri.

İndirmek için: iPhone/iPad – Android

Üsküdar Belediyesi

Üsküdar Belediyesi’nin uygulamasında; e-belediyecilik, eczaneler, telefon rehberi gibi sekmeler bulunuyor.

İndirmek için: iPhone/iPad – Android

Beyoğlu Belediyesi

Turkcell’in desteğiyle geliştiren Beyoğlu Belediyesi uygulamasında çeşitli anketler ve duyurular yanında; 1.000.000 üzerindeki, en yakın restoran, hastane, eczane, kamu binaları gibi tüm ihtiyaç noktalarının iletişim bilgileri bulunuyor.

İndirmek için: iPhone/iPad – Android


EGO Otobüs Hatları Bil.Sis.

Belediyenin kendisi için de bir adet uygulaması bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin oldukça ilgi gören bu uygulaması: EGO Genel Müdürlüğüne ait Otobüs ve Metro Hatları ile ilgili ihtiyaç duyulabilecek bilgileri mobil ortamda sunuyor. Uygulamada; beklenmekte olan otobüsün ne kadar zaman sonra durağa ulaşacağı bilgisi yanında; plaka no, hız, konum (durak- adres), tahmini varış süresi, araç doluluk durumu, araç özellikleri (model, model yılı, körüklü, solo, klima, engelli bilgileri) gibi çok detay bilgilere ulaşılabilir.

İndirmek için: iPhone/iPad – Android

İzmir Mobil Kent Rehberi

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait coğrafi verilerin gerçek zamanlı olarak sunan uygulama; gidilmek istenen adres, nöbetçi eczane, önemli yerler ile otobüs, metro, vapur ve İzban durak yerleri ve sefer saatleri sorgulamaya imkan veriyor. Dilek, öneri ve şikayetlerin iletilebildiği uygulamanın dezavantaj yaratan durumu ise henüz bir Apple versiyonunun bulunmaması.

İndirmek için: Android

Nilüfer Sanat

Bursa Nilüfer Belediyesi belediyenin kurumsal mobil uygulaması yanında, kültür sanat faaliyetlerini içeren ayrı bir uygulama geliştirerek fark yaratmış.

İndirmek için: iPhone/iPad – Android

Alanya Belediyesi

Ülkemizin önemli turizm merkezlerinden Alanya’ya ait mobil uygulama da oldukça faydalı bilgiler içeriyor. Hastane, eczane, restoran, kamu kurumlarının iletişim bilgileri, borç ve plaka sorgulama ve şikayet bildirimi uygulamanın en göze çarpan özellikleri olarak karşımıza çıkıyor.

İndirmek için: iPhone/iPad – Android

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın