İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Otomobiller Mobil İnternete Hazır Ama Peki Ya Güvenlik?

ZDNET’in Amerikan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün raporuna dayandırdığı habere göre 2025 yılından itibaren otomobillerin %60’ında internet standart olacak.

Yakın bir gelecekte internet bağlantısı olmayan otomobil kalmayacağı öngörülürken bunun yaratabileceği tehlikelerin sorgulanması da beraberinde geliyor. Örneğin; bir arabanın hacklenmesi, ele geçirilip bir başkası tarafından kullanılması, navigasyon cihazının yanlış noktayı göstermeye programlanması  vb. konulardaki şehir efsanelerini dinlemeye ve YouTube videolarını izlemeye hazır olun. Çünkü çok sayıda uzman doğrulayacaktır ki; bu saydıklarımız ve benzerlerini yapmak gayet mümkün.

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün uzmanları; internetin otomobillerin birden çok bölgesinde, çok fonksiyonlu olarak kullanıldığını, ağ yapısının karmaşıklaşmasının ağ üzerinde hata oluşma ihtimalini güçlendirdiğini ve bir hatanın aracın tamamına yayılması ihtimalinin doğabileceğini belirtiyorlar.

Büyük otomobil şirketlerinin mobil internetten sonuna kadar faydalanmak için çalışmaları bizi sevindirse de bu çalışmaları ağ güvenliği şirketlerinin çalışmalarına paralel götürmeleri en iyi çözüm olacak gibi gözüküyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın